Utforsk skjærgården

Utforsk skjærgårdenVåre utleiebåter er velegnet for å utforske den øyrike skjærgården utenfor Steigen og Helnessund.

Allerede i det du runder moloen i Helnessund kommer du rett inn i de flotte sandøyene. Korallsand gjør strendene kritthvite, og sundene lyse grønne.

Sandøyene gir deg en tropisk opplevelse her i våre arktiske farvann, og er også et perfekt utgangpunkt for strandhogg og fridykking.
Strandhogg med fersk fisk ved Husøyvær

Her finnes et utall øyvær, sund og bukter, og flere flotte steder å gjøre landhugg. Opplev fuglelivet anført av den mektige havørna. Kanskje får dere øye på en hval eller sel, eller om dere ønsker å fiske litt - og tilberede den ferske fangsten i sine rette omgivelser.

Bildet til venstre er fra Husøyvær, hvor en fiskeglad utforsker og hans hund er ferdig med å innta dagens fangst.

Grøtøy SteigenVi tilbyr også guidet skjærgårdssafari, hvor dere får historiene som knytter seg til de ulike stedene dere besøker, og andre historier som har vært med på å forme Steigen og Helnessund.

Vår faste guide er sertifisert Saltenvert, og er født og oppvokst i Helnessund. Vi samarbeider også med flere andre guider med høy kompetanse om stedet.

Blant annet kan dere besøke det gamle handelsstedet Grøtøy. Grøtøy ligger ved Nordskot - omlag en halvtimes båttur nord for Helnessund. Handelsstedet er svært godt bevart og forteller historien fra Hamsuns dager, da dette var et av de største handelsstedene langs nordlandskysten.


Se vår helikopterfilm av skjærgården rundt Helnessund

div class="lhp-block">
Se episoden fra våre omgivelser på nrk1 - og les mer om turen på ut.no
div class="lhp-block">