Om Helnessund

Helnessund
Helnessund er et levende fiskevær, beliggende på sørsiden av Steigen kommune - ytterst ut mot Vestfjorden. Beliggenheten er et perfekt utgangspunkt for fiske, noe som har gitt grunnlag for en fiskerivirksomhet med lange tradisjoner i Helnessund.

Det lille samfunnet har omtrent 400 innbyggere, med egen barnehage, skole, kirke, dagligvarebutikk, bensinstasjon m. bilutleie, frisør, kafe & pub. Hurtigbåten gjør det enkelt å ta dagstur til Bodø når byen kaller.
Sjarkfisker Helnessund

Steigen Sjømat har base i Helnessund, og er med sine mottaksstasjoner det eneste fiskemottaket mellom Bodø og Lofoten. Dette gir grunnlag for et titalls sjarkfiskere som høster effektivt i kystsonen rundt Steigen gjennom hele året.

Steigen Sjømat selger fersk fisk, i tillegg til saltet og tørrfisk. Fisken selges i stor grad til utlandet. Mottaket har sin høysesong under innsiget av skrei og gytetorsk i mars - april.

Brennviksanden

I nærheten av Helnessund finner du Brennviksanden - en kilometer lang sandstrand innerst i Brennvika, omgitt av stupbratte nordlandsfjell.

Et populært tilholdssted for lokalbefolkning og tilreisende gjennom hele sommersesongen, og et flott utgangspunkt for kiting og surfing om høsten.

Brennviksanden er også et godt utgangspunkt for mange flotte toppturer, som bla. byr på fantastiske panoramaer med utsikt fra Bodø til hele Lofotveggen.

Kystfolkets Helg i Helnessund

I slutten av juli er det duket for folkefest i Helnessund, med Kystfolkets Helg. Her fristes det med blant annet bryggedans, markedsdag, hvalkjøttgrilling og andre lokale spesialiteter, uhøytidelige konkurranser og aktiviteter for store og små. 

Kystfolkets Helg åpnes hvert år med en stemningsfull operapub i Gammelbrygga på fredagen. Et besøk her er absolutt å anbefale for deg som er interessert i levende kystkultur. I 2012 arrangeres Kystfolkets Helg 20. - 21. juli.


div class="lhp-block">
div class="lhp-block">
Besøk Helnessund.net for mer informasjon om Helnessund